Predavanja na Školi novinarstva koju je organizovala Nevladina organizacija „Spona“ završena su proteklog vikenda, a polaznici Škole ispite će polagati pred tročlanom Ispitnom komisijom u subotu, 22. septembra. Podsjetimo, Škola novinarstva je započela sa radom četvrtog avgusta, kao jedna od aktivnosti projekta „Otvorena Televizija“, koji, sa partnerima, realizuje ta beranska NVO, a donator je Evropska unija.

Opširnije...

Od ove godine romske medijatore finansiraće Ministarstvo prosvjete, a predviđeno je da ih bude dvostruko više, s tim da će se konačan broj znati onda kada se obrade i dobiju konačni upisni podaci za djecu RE populacije. Medijatori su do sada su bili plaćeni oko 250 eura, a sada će im neto zarada biti veća, saopšteno je iz Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete.

Opširnije...

Jedanaesti evro-atlantski kamp “REACT 2018”, koji je održan u Gusinju, završen je. Na ovogodišnjem kampu je učestvovalo više od 70 mladih iz 14 zemalja i po svemu što se čulo tokom njegovog trajanja, u potpunosti je opravdao očekivanja.

Opširnije...

Aforizam dana:

Politička scena se toliko brzo menja da akteri jedva stignu da se presvuku.
Vesna Denčić
Aforizmi >>>

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

 

Nova Sloboda logotip

 

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Kolumne:

Priča eSpone