Nova Sloboda 1 i 2Promocija časopisa „Nova Sloboda“ održaće se u petak, 22. juna, u Beogradu. Promocija će se održati u svečanoj sali Gradske opštine Savski Venac, koja se nalazi u Ulici Kneza Miloša, sa početkom u 19 časova. Organizatori promocije tog beranskog časopisa su Beranci koji žive i rade u Glavnom gradu Srbije.

Opširnije...

Pjesnik za djecu iz Berana, Velimir Ralević gostovao je prethodnih dana na jugu Srbije, gdje se u pet gradova  predstavio svojom poezijom najmlađim stanovnicima tog regiona. On je sa Dejanom Đonovićem - glumcem iz Podgorice, bio jedini predstavnik Crne Gore iz oblasti kulture koji je ove godine nastupio na manifestaciji koju, tradicionalno, organizuje Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine.

Opširnije...

Limska regataStartom posada u Plavu, na izvorištu Lima, danas je započela tradicionalna manifestacija “Limska regata”, koja će, kako je planirano, trajati do nedjelje, trećeg juna. Već po tradiciji, cilj regate je u Prijapolju, a učesnici će 135 kilometara toka jednog od prirodnih bisera- rijeke Lim, uz druženje i veći naboj adrenalina preći za tri dana.

Opširnije...

Aforizam dana:

Nema boljeg akustičnog prostora od glave. Tu i metak prosvira.
Vladica Milenković
Aforizmi >>>

eSpona OTV EU

Proslava 30 godina plava

Otvorena televizija

 

Nova Sloboda logotip

 

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic knjiga Postmediji

 

Kolumne:

Priča eSpone