Predstavljamo knjigu:

Ogledi Roberta Nimanija knjigaDa je kojim slučajem alhemičar, Perica Jokić bi do sada razneo pola Berana u kojem gradu pod Jasikovcem i ostalim toponimima i živi i radi, što je privilegija samo pojedinih meštana ove ljudske naseobine u dolini Lima.

Ali, srećom po Berance i ostale Vasojeviće čiste krvi, Perica Jokić svoje eksperimente provodi u svojoj književnoj laboratoriji, u kojoj, kad se i desi neka eksplozija, ona rezultira samo primalnim praskom, što je unutrašnje osećanje svakog autora koji se bavi pisanjem, brisanjem i uzdisanjem.

U svom eksperimentalnom književnom progamu, Perica Jokić nije pošao od nule. Iako je takvo jedno polazište česta startna pozicija u našoj savremenoj literaturi.

Opširnije...

Samoregulacija medijaPred čitaocima i stručnom javnošću je još jedna publikacija iz oblasti medija, prva, kada je u pitanju samoregulacija na prostorima Crne Gore. Autor mr Amer Ramusović u pet poglavlja knjige pod nazivom “Samoregulacija medija” u izdanju Samoregulatornog Savjeta za lokalnu štampu obrađuje značajnu problematiku samoregulacije koja nevidljivo -vidljivim nitima treba da spaja medije i građane.

Svidjelo se to ili ne, tek autor je pri stavu da najbolji oblik samoregulatornog organizovanja ne postoji. Promovisanje kulture tolerancije u medijima posebna je sfera interesovanja Ramusovića kao i koja je pozicija pojedinca u odnosu na medije.

Da li dati prednost samoregulaciji ili zakonskom regulisanju novinarskih prekoračenja, dilema je koju razrješava autor.

Mirko Jakovljević

Tastina tastina

"Reaktiviranjem Lige duhovitih došlo je do prave invazije mladih satiričara, ali i onih kojima ranije nije pružana prilika da se afirmišu. Autor knjige, koja je pred nama, Taština taština, Goran Radosavljević, samo je jedan od brojnih. Njegovo stvaralaštvo, gledano kroz tematiku, seže u davne 90-te. Toliko je trebalo da dočeka svojih pet minuta, ali i da ispeče zanat. Sada, kada je sve prošlo, i kada otvori svoju knjigu, sve prašta i sve zaboravlja."

Kosta Pavlović

Iskustva Roberta Nimanija-knjigaDok sam na сошл нетворку čitao ove priče, uživao sam, ali i mučio se, pokušavajući da otkrijem ko bi mogao da bude taj Robert Nimani. I gde je do sada bio.

Energiju koju sam uzalud potrošio na otkrivanje identiteta ovog pisca, vratile su mi neke kolege, svrstavajući mene u mogućeg Roberta Nimanija. Zaista, lep kompliment.

Voleo bih da je tako, a evo zašto nije: Ja se snalazim i tok misli začinjavam lingvističkim eksperimentima, a on to isto postiže običnom leksikom iz dnevne jezičke prakse. I ja maštom, ponekad, postižem neočekivanost, dok za njega verujem da sam sebe iznenadi obrtom do koga je dosegao...

O količini sjajnih priča ne bih govorio. Toliko.

Milan Beštić

Aforizam dana:

Lek nije delovao, jer je pacijentu istekao rok upotrebe.
Milan Beštić
Aforizmi >>>

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

viskom 300x250

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Priča eSpone