Deset polaznika Škole novinarstva, od šesnaest koliko ih je učestvovalo, dobilo je diplome o uspješno položenom ispitu. Škola je realizovana u okviru projekta „Otvorena Televizija (OTV)“ koji je realizovala NVO „Spona“ u saradnji sa partnerima iz Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Projekat je okončan u nedjelju, 30. septembra, kada su diplome i dodijeljene.

Opširnije...

Najmanje 4.637 zaposlenih u javnoj upravi (bez lokalnih samouprava) ostaće bez posla, jer sa njima u narednom periodu neće biti produženi ugovori na određeno i o djelu, po kojima su trenutno angažovani. To se zaključuje iz Plana optimizacije javne uprave, prema kojem bi vlast stavila moratorijum na zapošljavanje u javnoj sektoru.

Opširnije...

Predavanja na Školi novinarstva koju je organizovala Nevladina organizacija „Spona“ završena su proteklog vikenda, a polaznici Škole ispite će polagati pred tročlanom Ispitnom komisijom u subotu, 22. septembra. Podsjetimo, Škola novinarstva je započela sa radom četvrtog avgusta, kao jedna od aktivnosti projekta „Otvorena Televizija“, koji, sa partnerima, realizuje ta beranska NVO, a donator je Evropska unija.

Opširnije...

Od ove godine romske medijatore finansiraće Ministarstvo prosvjete, a predviđeno je da ih bude dvostruko više, s tim da će se konačan broj znati onda kada se obrade i dobiju konačni upisni podaci za djecu RE populacije. Medijatori su do sada su bili plaćeni oko 250 eura, a sada će im neto zarada biti veća, saopšteno je iz Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu prosvjete.

Opširnije...