Priča eSpone

Braho Adrovic LuksemburgAutorsko veče koje mi je u lusksemburškom gradu Rumelanž 18. januara ove godine organizovao Zaavičajni klub "Bihor" je po atmosferi koja je vladala i po mnogo čemu drugom je jedno od najbolje organizovanih mojih književnih večeri. U toku svoje, relativno duge, književne karijere učestvovao sam na nekoliko stotina raznovrsnih književnih manifestacija.

Opširnije...

Nesa leptir naocareOvu priču ću započeti sa stihovima koje sam pročitao na jednom nadgrobnom spomeniku na bežanijskom groblju jednog tmurnog decembarskog  jutra 2013 godine:

"Svako od nas neku svoju priču ima što u tami tišti, a puteve bira. Samo kad je hladno, kad umori zima, slutimo je, tužni, na krilu leptira. Svako od nas plaća dah svoje tišine što kroz kožu diše u vatri nemira. Samo kad je mokro i kad duga sine svako na svom dlanu budi svog leptira."

Opširnije...

Kada bi kao neki novi Bane Bumbar pisao dnevnik, stranica za 2018. godinu vjerovatno bi pocinjala ovako: „Te 2018-te godine održane su Zimske olimpijske igre u južnokorejskom gradu Pjongčangu, Vladimir Putin je izabran ponovo za presjednika Rusije, Francuzi su osvojili titulu prvaka svijeta u fudbalu, Novak Đoković je osvojio Vimbldon, Srbija je postala evropski šampion u vaterpolu, Zvezda se plasirala u Ligu šampiona, a ja sam jednog lijepog junskoga popodneva, poslije 20 godina, upoznao mladića na magistrali s kišobranom.“

Opširnije...

Aforizam dana:

Lek nije delovao, jer je pacijentu istekao rok upotrebe.
Milan Beštić
Aforizmi >>>

eSpona OTV EU

Otvorena televizija

viskom 300x250

Predstavljamo knjigu:

Iz ugla satiričara:

Preporučujemo knjigu:

 

Zeljko Rutovic Postmediji knjiga

 

Priča eSpone